ClickCease Nokvorst Reparatie – Royaal Waterdicht
Preloader Close

Nokvorst Reparatie

Nokvorst Reparatie

Reparatie van
Uw nokvorsten

Reparatie of renovatie Nokvorsten sluiten de twee dakhelften aan de bovenzijde van het dak af en zorgen ervoor dat er geen water je woning in komt. Als je last hebt van een lekkage aan het dak, kan het zijn dat de vorsten niet meer vast op de nok liggen. Bij oudere huizen zijn de vorsten meestal bevestigd met cement of specie. Dat wordt poreus in de loop der tijd, waardoor de vorsten los komen te liggen. Zijn de nokvorsten zelf nog goed, dan is een reparatie voldoende om jouw dak weer waterdicht te maken.

Zijn de nokvorsten zelf ook aan vervanging toe, omdat ze broos, gebroken of gescheurd zijn, dan is het herstellen van de verbinding tussen vorst en dak niet genoeg. Nokvorsten kan je vaak via de vakman kopen. Om kosten te besparen, kan je er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen, of misschien heb je in de schuur nog wel wat extra nokvorsten liggen. Is het nodig om ook de vorsten te vervangen of kies je voor een andere verbindingsmethode om de nokvorsten vast te zetten op het dak, dan spreek je van een nokvorsten renovatie. De kosten voor een renovatie liggen logischerwijs vaak wat hoger dan die voor een reparatie.

Welke optie op jouw dak van toepassing is kan de vakman vaak bepalen als hij op het dak is geweest om de situatie in te schatten. Als je zelf niet weet waar de lekkage vandaan komt en hoe de staat van jouw dak en nokvorsten precies is, is het voor de vakman vaak lastig om een exact prijsvoorstel vooraf te geven. Als je de vakman eerst langs laat komen voor een dakinspectie, kan hij je op basis van zijn bevindingen aangeven wat de herstelwerkzaamheden gaan kosten.

Contact opnemen

Bevestigingsmethode nokvorsten reparatie

Bij oudere huizen zijn de nokvorsten vaak bevestigd met cement. Na verloop van tijd brokkelt het cement af, waardoor er vocht tussen de cementen delen kan komen. Als dat vocht in de winter bevriest, zet het uit. Cement heeft echter niet de eigenschap om uit te kunnen zetten of te krimpen. Het gevolg: scheuren in de cementen bevestigingslaag en losliggende nokvorsten.

Laat je de nokvorsten opnieuw bevestigen op het dak, dan kan de vakman hiervoor verschillende bevestigingsmaterialen voor gebruiken:

  • Cement
    Liggen er slechts enkele nokvorsten los en is de schade niet heel groot, dan ligt het voor de hand om de nokvorsten weer met cement vast te zetten. Cement is echter niet flexibel en is daarom uiteindelijk een minder duurzame oplossing dan dakpasta of een kunststof mortel.
  • Dakpasta of kunststof mortel
    Een alternatief voor cement is een dakpasta of kunststof mortel. Dit materiaal zorgt voor een betere hechting tussen de dakpannen en vorsten dan cement. Zo blijft de verbinding langer in tact. Ook is een dakpasta of kunststof mortel flexibel en daardoor beter bestand tegen wind en regen. Kies je ervoor de vorsten hiermee te bevestigen, dan is het slim om direct alle vorsten te laten doen. Zo weet je zeker dat jouw dak er weer een tijd tegen kan. De vakman kiest er dan vaak voor om de bovenste rij dakpannen te verwijderen, schoon te maken en terug te leggen. Als je de bestaande nokvorsten kan hergebruiken, maakt hij deze mos- en algenvrij. Exemplaren die in te slechte staat zijn, vervangt hij voor nieuwe. Zijn de dakpannen schoon en droog, dan brengt hij de dakpasta of een dikke laag kunststof mortel aan op de bovenste rij dakpannen. Tot slot drukt hij de nokvorsten in de mortel en creëert daarmee een waterdichte verbinding.

Nokvorst Reparatie

Hulp nodig? Bel direct

06-13806926

of stuur een bericht naar

info@royaalwaterdicht.nl

Eerst zorgen wij ervoor dat het voor beide partijen duidelijk is wat de klus inhoud voor een duidelijke inschatting.

Klantgerichtheid

Er worden duidelijke competenties opgesteld voor een offerte. (dit is volledig vrijblijvend).

Offerte opstellen

Beginnen van de klus / project voor de klant. Er word nauwkeurig gewerkt en volgens de opgestelde competenties.

Project beginnen

Is het project afgerond dan zorgen we nog voor een inspectie of alles klopt en de klant hierbij tevreden is.

Laatste inspectie

REVIEWS

Zie ook
Wat klanten schrijven over Royaal Waterdicht